Se změnou barvy auta vám pomůže car wrapping

Share

Chcete získat svěží vzhled vašeho vozidla? Ale na druhou stranu vás neláká zdlouhavé a nákladné lakování? V tom případě existuje jedno řešení, které se skrývá pod pojmem car wrapping.

Co je car wrapping

Car wrapping je označení pro inovativní techniku polepu karoserie pomocí speciální fólie. Ta dokáže proměnit vzhled vašeho auta během pouhých několika hodin. Vybírat přitom můžete z velkého množství barev, stylů, vzorů a efektů, které vám umožní vytvořit si v podstatě zbrusu nový vůz.

Špičková technologie

Předností car wrapping fólie je fakt, že je vyrobena z vysoce kvalitních materiálů. Ty se postarají o její odolnost a barevnou stálost. Fólie vyniká po stránce tenkého a lehkého provedení, které se dokonale přizpůsobí tvarům karoserie. 

Životnost car wrapping fólie se běžně pohybuje mezi pěti až sedmi lety. Záleží na typu fólie, kvalitě provedení a také na tom, jakým způsobem o ni pečujete. Fólie dokáže velmi dobře odolat běžným povětrnostním vlivům, poškrábání a UV záření. 

Životnost prodlouží keramická ochrana

Abyste dosáhli ještě snadnější údržby a prodloužili životnost fólie, můžete vsadit na aplikaci keramického povlaku. Ten se postará o určité hydrofobní vlastnosti, lesk a zajistí ochranu laku před poškrábáním. 

S car wrappingem tedy docílíte rychlé a jednoduché změny barvy. Výhodou je i široká paleta barev, z nichž si jistě každý přijde na své. Fólie do jisté míry ochrání původní lak před poškrábáním a povětrnostními vlivy. A v neposlední řadě je car wrapping vhodný i pro starší vozy, kterým může dodat šmrnc. 

Nezapomeňte na zápis do technického průkazu

Pamatujte na to, že změnu barvy auta je vždy nutné zaznamenat do technického průkazu. Postupuje se tak, že nejprve vyplníte Žádost o zápis změny údajů v registru silničních vozidel. Připravíte si velký a malý technický průkaz a také doklad o provedení změny barvy. Následně navštívíte úřad obce s rozšířenou působností, kde žádost podáte. 

Více informací o polepech aut najdete na www.polepim.cz

Další články z rubriky

Další články autora